Categories
Fabrica de Ate si Sfori Tulcea

Sfoara poliamida

Frânghia de nailon este o opțiune excelentă dacă căutați o frânghie de înaltă rezistență. Nylonul este cea mai puternică dintre cele mai comune fibre de frânghie, semnificativ mai puternică decât fibrele din polipropilenă, polietilenă sau organice și poliesterul. 

 

Elasticitate și absorbție a șocurilor

Nylonul are un factor de întindere ridicat, oferind un nivel de elasticitate care este util pentru anumite aplicații. Frânghia de nailon se întinde în jur de 15-28% la rupere, ceea ce înseamnă că la capătul superior este aproape dublu față de întinderea unei fibre de poliester.

Frânghia de nailon este excelentă pentru absorbția șocurilor și aplicații de încărcare dinamică datorită elasticității sale, făcându-l o alegere clară pentru activități de ancorare și remorcare.

 

Rezistenţă

Un alt avantaj extraordinar al frânghiei de nailon este rezistența sa la abraziune, razele UV, mucegaiul, putrezirea și expunerea chimică.

Rezistența ridicată la abraziune a frânghiei de nailon înseamnă că va rezista mult mai mult decât majoritatea fibrelor standard de frânghie (excepția fiind poliesterul) .

Materialul din nailon al frânghiei va rezista razelor ultraviolete care pot deteriora frânghia. Datorită rezistențelor sale ridicate, nylonul nu va fi degradat prin expunerea la majoritatea substanțelor chimice și a solvenților organici și este rezistent la putrezire, mucegai și alte efecte legate de umiditate.

 

Utilizări comune

Probabil una dintre cele mai versatile frânghii, frânghia de nailon este utilizată în mod obișnuit pentru sisteme de scripete sau trolii, datorită rezistenței sale la abraziune și absorbție a șocurilor. Calitățile de absorbție a șocurilor din frânghie din nailon îl fac o frânghie excelentă pentru lucrări de ridicare sau remorcare, unde frânghia trebuie să absoarbă o sarcină dinamică.

 

Dezavantaje

Unul dintre singurele puncte slabe ale frânghiei de nailon este că absoarbe apa și, prin urmare, este slăbit atunci când este ud sau scufundat în apă. Institutul de frânghie evaluează rezistența la rupere a unei frânghii de nailon umed la aproximativ 85-90% din ruptura pe care o are uscată. Cu toate acestea, acest efect este funcțional minor și frânghia de nailon este încă adesea utilizată pentru ancorare și linii de ancorare.

 

Subcategories

Contine 1 produs.

Se afiseaza 1-1 din 1 produs(e)

Filtre active

Sfoara PA 2mm
sfoara-poliamida
Sfoara PA 2mm
Sfoara poliamida (relon).
0,00 lei Pret